Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Saudiarabisk kvinde på flugt får lov til at blive i Thailand
cart
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 08-01-2019 00:27
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 74
Tilmeldt: 12.01.12
 Status: Offline

Rahaf Mohammed al-Qunun vil ikke blive sendt hjem til Saudi-Arabien mod sin vilje, lover thailandsk politi


www.thai-dk.dk/uploads/rahfa.jpg
Rahaf Mohammed Alqunun har barrikaderet sig på et hotelværelse i Bangkok af frygt for at blive sendt hjem til Saudi-Arabien.


Jeg hedder Rahaf, og jeg har brug for, at et land beskytter mig så hurtigt som muligt. Jeg har brug for asyl.

Sådan lyder det i en video, angiveligt optaget på et hotelværelse i den internationale lufthavn i Thailands hovedstad, Bangkok. Her har den 18-årige saudiarabiske kvinde Rahaf Mohammed al-Qunun barrikaderet sig.

Hun er efter eget udsagn på flugt fra sin familie, der er bosat i Kuwait, men blev lørdag forhindret i at flyve videre til Australien og er blevet placeret på lufthavnshotellet.

- Jeg forlader ikke mit hotelværelse, før jeg har talt med FN's Flygtningehøjkommissariat, forklarer hun i videoen.

Flygtningehøjkommissariatets kommunikationschef Melissa Fleming skriver på Twitter, at repræsentanter for organisationen nu er hos kvinden.

Politiet har taget passet
De thailandske myndigheder inddrog Rahaf Mohammed al-Qununs pas, da hun landede i Thailand lørdag, og efter planen skulle hun tidligere i dag sættes på et fly tilbage til Kuwait, hvor hun kom fra.

Ifølge den thailandske generalmajor Surachate Hakparn tager hendes far fra Kuwait til Bangkok senere i dag for at mødes med sin flygtede datter.

Myndighederne vil dog ikke sende hende tilbage mod hendes vilje, sagde Surachate Hakparn.

- Vi vil tale med hende og gøre, hvad hun beder om. Siden hun flygtede og søgte vores hjælp, vil vi ikke sende nogen tilbage til deres død, udtalte Surachate Hakparn.

Frygter for sit liv
Rahaf Mohammed al-Qunun frygter for sit liv, hvis hun bliver sendt tilbage, siger hun til nyhedsbureauet Reuters.

- Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mindste ting. Mine brødre, familie og den saudiarabiske ambassade venter på mig i Kuwait, fortæller Rahaf Mohammed al-Qunun.

Surachate Hakparn fra Thailands politi har forklaret BBC, at hun ikke har visum til at rejse ind i Thailand, og at hun derfor blev bedt om at rejse hjem igen.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch var det dog aldrig planen, at hun skulle blive i landet, da hun havde en billet til Australien med mellemlanding i Bangkok, hvilket ikke kræver et thailandsk visum.

Saudi-Arabiens repræsentanter i Thailand afviser, at de havde noget med tilbageholdelsen af Rahaf Mohammed al-Qunun at gøre.

https://www.dr.dk...i-thailand


Thai officials are holding an 18-year-old Saudi woman, Rahaf Mohammed al-Qunun, in Bangkok airport or a nearby hotel. She said she was trying to flee her physically and psychologically abusive family and her male guardian reported her for traveling 'without his permission'. In a series of tweets she describes having had her passport taken off her, and being followed around the airport by a Saudi diplomat (video bottom). She is '100 per cent sure' her family will kill her once she is repatriated. She fled two days ago and is trying to claim asylum in Australia, via Bangkok, but Thai officials said it was a 'family matter' and insisted she would be repatriated tomorrow.
Kategori

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
cart
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2019 07:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 74
Tilmeldt: 12.01.12
 Status: Offline

Religionsfrihed er også retten til ikke at tro
En ung kvinde på flugt kan åbne verdens øjne for undertrykkelsen af kvinder i Saudi-Arabien – og for et blivende problem i islam: Det er alt for svært at få lov til at forlade religionen.


Rahaf Mohammed al-Qunun er 18 år, på flugt fra sin familie i Saudi-Arabien og er på få dage blevet et internationalt symbol.

Hun havde købt flybillet til Australien, men hun blev lørdag tilbageholdt under en mellemlanding i Bangkok. En repræsentant fra Saudi-Arabiens ambassade i Thailand mødte frem og fik lov til at fratage den unge kvinde hendes pas. Dermed havde hun udsigt til at blive sendt tilbage til det religiøse diktatur, men den skæbne var Rahaf Mohammed al-Qunun ikke parat til at acceptere. Hun oprettede en profil på Twitter og begyndte at sende nødråb ud til verden.

En resolut handling, der viste, at sociale medier stadig kan bruges til at bekæmpe undertrykkelse. I skrivende stund nærmer Rahaf Mohammed al-Qunun sig 100.000 følgere på Twitter, og hun har sat en international bølge af reaktioner i gang. Menneskeretsgrupper, politikere og medier verden over har sat hendes sag på dagsordenen. Flere lande har tilbudt hende asyl, og også hjemme i Saudi-Arabien ruller debatten – mellem traditionalister, der bogstavelig talt ønsker hende død, og reformtilhængere, som håber på demokratiske forandringer.

Thailand har også reageret og involveret FNs Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), som skal være med til at afgøre, hvor Rahaf Mohammed al-Qunun kan rejse hen. Hun er bange for at vende tilbage til Saudi-Arabien, fordi hun ikke længere tror på islam og heller ikke vil acceptere et arrangeret ægteskab. Men sådan en baggrundshistorie ville hun være i livsfare i Saudi-Arabien.

Det lykkes langt fra altid, når saudi-arabiske kvinder forsøger at finde friheden. I april sidste år blev den 24-årige Dina Ali Lasloom tilbageholdt i en lufthavn i Filippinerne. Hun forsøgte også at lægge en video på sociale medier med et nødråb, men hun blev ikke hørt og endte tilbage i Saudi-Arabien.

Denne gang fik aktivismen den rigtige opmærksomhed, og vi må håbe, at det er et tegn på, at verdenssamfundet er parat til at vie menneskerettighedskrænkelser i Saudi-Arabien større opmærksomhed. Det bestialske drab på den saudi-arabiske journalist Jamal Khashoggi, som blev slået ihjel og parteret på det saudiske konsulat i Istanbul, har vist, at den saudiske kronprins Mohammed bin Salman langtfra er den moderne reformator, som mange i Vesten havde håbet på.

Når det gælder kvinders retsstilling, er forholdene i Saudi-Arabien stadig middelalderlige. Kvinder har netop fået lov til at køre bil og tage arbejde, men de er stadig underlagt mandlige værgers totale autoritet og dermed frarøvet basale frihedsrettigheder. Den kvindekamp må vi ikke svigte, ligesom vi ikke må glemme at kæmpe for religions- og åndsfriheden verden over.

»Apostasi, frafald fra religionen, indebærer dødsstraf i 12 lande, som alle er muslimske eller domineret af muslimer.«

læs mere her https://www.berli...kke-at-tro
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Hans
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2019 10:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 90
Tilmeldt: 31.07.17
 Status: Offline

det er godt nok en vild historie ShockHistorien om attenårige saudiarabiske Rahaf Mohammed al-Qunun går i øjeblikket verden rundt.
Ifølge eget udsagn er hun blandt andet blevet klippet skaldet, har fået stuearrest i et halvt år og er blevet terroriseret både fysisk og psykisk af sin far og sine brødre.

Årsag: Hun nægter at iføre sig hijab og vil ikke anerkende islams kvindeundertrykkene sharia-lovgivning, ligesom hun nægter at bede til Allah og aldrig har lagt skjul på, at hun afskyr islam i al dens væsen og alle dens gerninger.

Hun er ud af en meget indflydelsesrig familie i Saudi Arabien med en far, som blandt andet er guvernør i en Saudi Arabisk region.

Flygtede under en familieferie i Kuwait
Da familien i januar var på ferie i Kuwait, lykkedes det hende at slippe væk fra faderens og brødrenes islamiske overvågning og komme på et fly til Bangkok i Thailand.

Hendes flugt blev dog hurtigt opdaget.
Da hun landede i Bangkok, stod de thailandske myndigheder parat og tog imod hende i lufthavnen sammen med en repræsentant fra Saudi Arabiens ambassade og konfiskerede hendes pas og øvrige legitimationspapirer

Hun blev anbragt i stuearrest på Bangkoks Airport Hotel med henblik på at blive sat på det første fly tilbage til Kuwait samtidig med, at hendes far også dukkede op for at hente hende tilbage.

I første omgang var de thailandske myndigheder villige til at efterkomme ordrerne fra dem saudiske regeringen og udlevere hende på trods af, hun var fyldt atten år og dermed internationalt myndig.

Ifølge Rahaf ville hun blive æresdræbt og dermed halshugget på grund af flugten, hvis de thailandske myndigheder udleverede hende til familien.

Hverken de thailandske myndigheder eller saudi’erne havde imidlertid regnet med hendes modstandskraft og hendes afsky for den islamiske undertrykkelse, hun havde været udsat for, og som formentlig ventede hende i form af halshugning.

Barrikaderede sig på hotelværelset
I det øjeblik Rahaf blev installeret på hotelværelset, barrikaderede hun døren med værelsets møbler.

Via sin mobiltelefon og en veninde sendte hun nødråb ud til omverdenen, blandt andet til Human Rights Watch med fotos af, hvordan hun havde barrikaderet sin dør for at undgå den skæbne, hun frygtede ventede hende i Saudi Arabien.

Det virkede.
FN’s menneskerettighedsorganisation, UNHCR, kom ind i billedet, og det gjorde blandt andre også den canadiske regering, som lagde pres på Thailand med det resultat, at de thailandske myndigheder nu nægter at udlevere Rahaf til saudierne.

Ifølge den konservative Naser Khader i TV 2 News tirsdag aften har også den tyske regering lagt pres på Thailand for at forhindre dem i at udlevere Rahaf til faderens og brødrenes straf, ligesom også den australske regering er inde over.

Rahaf har venner i Australien og har fortalt, at hun drømmer om at søge asyl i landet.

Nu er hun foreløbig i FN’s varetægt
På grund af det internationale pres har den thailandske regering bøjet sig og nægter nu at udlevere den oprørske unge dame til Saudi Arabien.

På et tidspunkt, hvor den internationale offentlighed fik kendskab til sagen, forsøgte Saudi Arabiens ambassade i Thailand at gyde olie på vandene og tweetede, at hun var rejst ulovligt ind i Thailand og derfor skulle udvises til Saudi Arabien.

Ligeledes har myndighederne i Saudi Arabien ifølge den canadiske radiostation, CBS, forsøgt at fremstille Rahaf som en psykiske uligevægtig person.

Den brave saudi arabiske kvinde er nu under FN’s beskyttelse og befinder sig i øjeblikket et sted i Thailand, som kun medarbejderne i UNHCR kender.


https://denkortea...paa-hotel/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2019 13:08
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3631
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Her er der en der stadig sidder fængslet i Thailand på mistænkelige grunde:

https://www.thegu...egulations
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 09-01-2019 16:20
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3631
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Hans skrev:
det er godt nok en vild historie ShockHistorien om attenårige saudiarabiske Rahaf Mohammed al-Qunun går i øjeblikket verden rundt.
Ifølge eget udsagn er hun blandt andet blevet klippet skaldet, har fået stuearrest i et halvt år og er blevet terroriseret både fysisk og psykisk af sin far og sine brødre.

Årsag: Hun nægter at iføre sig hijab og vil ikke anerkende islams kvindeundertrykkene sharia-lovgivning, ligesom hun nægter at bede til Allah og aldrig har lagt skjul på, at hun afskyr islam i al dens væsen og alle dens gerninger.

Hun er ud af en meget indflydelsesrig familie i Saudi Arabien med en far, som blandt andet er guvernør i en Saudi Arabisk region.

Flygtede under en familieferie i Kuwait
Da familien i januar var på ferie i Kuwait, lykkedes det hende at slippe væk fra faderens og brødrenes islamiske overvågning og komme på et fly til Bangkok i Thailand.

Hendes flugt blev dog hurtigt opdaget.
Da hun landede i Bangkok, stod de thailandske myndigheder parat og tog imod hende i lufthavnen sammen med en repræsentant fra Saudi Arabiens ambassade og konfiskerede hendes pas og øvrige legitimationspapirer

Hun blev anbragt i stuearrest på Bangkoks Airport Hotel med henblik på at blive sat på det første fly tilbage til Kuwait samtidig med, at hendes far også dukkede op for at hente hende tilbage.

I første omgang var de thailandske myndigheder villige til at efterkomme ordrerne fra dem saudiske regeringen og udlevere hende på trods af, hun var fyldt atten år og dermed internationalt myndig.

Ifølge Rahaf ville hun blive æresdræbt og dermed halshugget på grund af flugten, hvis de thailandske myndigheder udleverede hende til familien.

Hverken de thailandske myndigheder eller saudi’erne havde imidlertid regnet med hendes modstandskraft og hendes afsky for den islamiske undertrykkelse, hun havde været udsat for, og som formentlig ventede hende i form af halshugning.

Barrikaderede sig på hotelværelset
I det øjeblik Rahaf blev installeret på hotelværelset, barrikaderede hun døren med værelsets møbler.

Via sin mobiltelefon og en veninde sendte hun nødråb ud til omverdenen, blandt andet til Human Rights Watch med fotos af, hvordan hun havde barrikaderet sin dør for at undgå den skæbne, hun frygtede ventede hende i Saudi Arabien.

Det virkede.
FN’s menneskerettighedsorganisation, UNHCR, kom ind i billedet, og det gjorde blandt andre også den canadiske regering, som lagde pres på Thailand med det resultat, at de thailandske myndigheder nu nægter at udlevere Rahaf til saudierne.

Ifølge den konservative Naser Khader i TV 2 News tirsdag aften har også den tyske regering lagt pres på Thailand for at forhindre dem i at udlevere Rahaf til faderens og brødrenes straf, ligesom også den australske regering er inde over.

Rahaf har venner i Australien og har fortalt, at hun drømmer om at søge asyl i landet.

Nu er hun foreløbig i FN’s varetægt
På grund af det internationale pres har den thailandske regering bøjet sig og nægter nu at udlevere den oprørske unge dame til Saudi Arabien.

På et tidspunkt, hvor den internationale offentlighed fik kendskab til sagen, forsøgte Saudi Arabiens ambassade i Thailand at gyde olie på vandene og tweetede, at hun var rejst ulovligt ind i Thailand og derfor skulle udvises til Saudi Arabien.

Ligeledes har myndighederne i Saudi Arabien ifølge den canadiske radiostation, CBS, forsøgt at fremstille Rahaf som en psykiske uligevægtig person.

Den brave saudi arabiske kvinde er nu under FN’s beskyttelse og befinder sig i øjeblikket et sted i Thailand, som kun medarbejderne i UNHCR kender.


https://denkortea...paa-hotel/Jamen det er da fantastisk hvad den lille lurvede propagandaside ved, ingen andre har de oplysningerhej
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 10-01-2019 06:02
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 939
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

skipper skrev:
Her er der en der stadig sidder fængslet i Thailand på mistænkelige grunde:

https://www.thegu...egulations


Der er fusk i begge sagen Stol aldrig på en araber, Kvinde Pige eller Mand
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Kent
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 10-01-2019 13:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 396
Tilmeldt: 04.12.11
 Status: Offline

Lidt video nyt

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
peter greersen
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-01-2019 11:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 59
Tilmeldt: 14.10.18
 Status: Offline

Saudiarabisk teenager tildelt asyl i Australien og Canada


Den 18-årige kvinde siger, at hendes familie vil slå hende ihjel, og er derfor på flugt.

Den 18-årige saudiarabiske kvinde Rahaf Mohammed al-Qunun, der er flygtet til Thailand for at undslippe sin påståede voldelige familie, er blevet tildelt asyl i Australien og Canada.

Det oplyser de thailandske immigrationsmyndigheder ifølge CNN.

- Ja, Australien har bevilget hende (Rahaf Mohammed al-Qunun red.) asyl, men vi afventer, hvor hun vil tage hen, siger Thailands immigrationschef, Surachate Hakparn, til det amerikanske medie.

læs mere her http://nyheder.tv...-og-canada
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-01-2019 13:45
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3631
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Rahaf har været smart.
Hun har ikke stolet på de thailandske myndigheder, men har sørget for at lave så meget rabalder at de ikke havde andre muligheder end at lade UNHCR komme i kontakt med hende.

Thailand har så vidt jeg ved ikke underskrevet FNs flygtningekonvention, og der har da også været alvorlige overgreb mod flygtninge der før i tiden.

Hvorfor de har fået for vane at anholde mennesker der er i transit i lufthavnene, og ikke søger asyl i landet, ved de bedst selv, men man har da lov at tænke sitsmile

Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
harry eker
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-01-2019 02:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 102
Tilmeldt: 07.02.17
 Status: Offline

hun er smart et klog valg

Saudi teen runaway leaves for Canada

OTTAWA: Prime Minister Justin Trudeau announced Friday that Canada was taking in an 18-year-old Saudi asylum seeker who fled her family and harnessed the power of Twitter to stave off deportation from Thailand.

Rahaf Mohammed al-Qunun was already en route to Toronto late Friday night (Thailand time) when the prime minister made the surprise announcement, after officials had previously given heavy hints she was bound for Australia.

https://www.bangk...for-canada
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
harry eker
#11 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-01-2019 05:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 102
Tilmeldt: 07.02.17
 Status: Offline

Saudisk teenager på flugt: Nu er hun landet i Canada
Canadas udenrigsminister tog personligt imod den saudiarabiske teenagepige, der er flygtet fra sin familie


https://ekstrabla...da/7470977
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#12 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-01-2019 06:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1860
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

Teenagers flugt fra familien får Thailand til at ændre asylregler - men fodboldspiller sår tvivl om kursskiftet
Chefen for de thailandske immigrationsmyndigheder lover kursskifte efter sag om 18-årig saudisk kvinde. En anden sag mod en mand, der er flygtet fra Bahrain, sår dog tvivl om, hvor meget landet reelt vil ændre.


Thailand vil ikke længere sende flygtninge tilbage, hvor de kom fra, mod deres vilje. Det meddelte chefen for Thailands immigrationsmyndigheder, Surachate Hakparn, onsdag, skriver den britiske avis The Guardian.

Ifølge den thailandske chef for immigration vil Thailand »nu leve op til internationale normer«, når det gælder asylansøgere på trods af, at Thailand ikke har underskrevet FN’s flygtningekonvention.

Det vil være et betydeligt kursskifte i Thailand, hvor politikken i mange år har været at afvise asylansøgere og sende dem hjem.

Manøvren med den unge saudiske teenager var en undtagelse fra de eksisterende regler i Thailand, men har nu ført til et kursskifte hos immigrationsmyndighederne.

Der har dog allerede vist sig sprækker i meldingen fra immigrationschefen.

En mandlig flygtning har siden november været tilbageholdt i Thailand, hvor myndighederne vil sende ham tilbage til Bahrain. Der er tale om Hakeem al-Arabi, som er semi-professionel fodboldspiller i Australien, hvor han har fået asyl. I november tog han på ferie til Thailand, hvor han på anmodning fra Bahrain blev anholdt.

læs mere her https://politiken...ursskiftet
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Danmark har fået en ny ambassadør i Thailand Hele Thailand 1 30-05-2020 08:12
Udenrigsministeriet fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Thailand til og med den 31. august Hele Thailand 1 29-05-2020 18:54
Thailand åbner helt op 1. juli Hele Thailand 3 29-05-2020 18:49
American Man Rescues Abandoned Baby In Thailand Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 23-05-2020 16:52
Det vilde Thailand Film, bøger etc 3 21-05-2020 19:08

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.23 sekunder | 48,797,354 Unikke besøg | jQ Blog