Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Vær ikke en uforskammet turist
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-06-2009 11:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Sådan undgår du at være fornærmende på rejsemålet. Især i Mellemøsten og i Asien er skikke og vaner anderledes og ukendte.


When in Rome be a Roman" - siger man ude i verden. Herhjemme hedder det "skik følge eller land fly" - Men begge dele er en rigtig god idé at følge, når man rejser ud i verden.

Som turist kan man ganske utilsigtet komme til at fornærme, hvis man ikke kender til og respekterer takt og tone og de lokale skikke.
Herunder er en række situationer og tilfælde, som i nogle lande kan virke stødende, samlet af Hotel and Resort Insider.

Rør ikke andres hoveder
Den øverste del af kroppen - hovedet - rummer menneskets sjæl, mener man i mange buddhistiske lande i Sydøstasien. Derfor er hovedet helligt og må ikke berøres af andre. Det gælder også for småbørn - klap dem ikke oven på hovedet.

Pas på med næselyde
I Kina, hvor man ellers har for vane at ytre sin tilfredshed over maden med et ræb, er det barbarisk at nyse eller snøfte ved middagsbordet. Rejser man i Japan, er man aldeles uhøflig, hvis man pudser næse i offentlighed.

Spis helt op
Husk, at i Japan er det uhøfligt at levne lidt suppe i bunden af suppekoppen. Er der suppe i bunden af suppekoppen, opfatter værten det som om, at man ikke har kunnet lide serveringen.

Hils ikke over en dørtærskel
Ankommer man til et privat hjem i Moskva, så vent med at trykke hånd og hilse, til du er helt inde i entréen. I Rusland betragtes det som dårlig opførsel at ryste hænder tværs over en dørtærskel.

Brug ikke venstre hånd
Man spiser ikke med venstre hånd. De er skik og brug i Mellemøsten, det sydlige Asien og dele af Afrika. Men i Indien skal man heller ikke bruge venstre hånd, når man giver eller modtager penge, med mindre man vil anses for at være uforskammet.

Respekter de kongelige
I Thailand og i Bhutan ser man på de kongelige familier med den allerhøjeste respekt. Tal aldrig dårligt om de kongelige, sæt ikke en fod på en flyvende pengeseddel - kongen portræt er på den - og sørg for at vise passende respekt for kongen, f.eks. i de thailandske biografer inden filmen. Gør man ikke, kan konsekvensen blive en bøde.

Tag skoene af
Husk skoene skal af, inden man går ind i et indisk eller et thailandsk hjem. Man må heller ikke have sko på i hverken muslimske, hindu, sikh eller thaibuddhistiske religiøse steder.

Dæk hovedet
Husk at hovedet - håret - altid skal være tildækket, inden man går ind i sikh og muslimske steder. I Indien er det ikke tilladt at tage fotos af ligbrændinger. Pas på i Varanassi, der er eksempler på, at turister er blevet beordret til at slette alle fotos i deres kameraer.

Sig ikke altid tak
På rejser i arabiske lande og i det sydlige Asien er det ikke god tone at sige tak til værten. Ytrer man sig overvældende taknemmeligt, opfattes det som om, at værten har gjort mere, end man havde forventet

kilde http://www.rejsel.../subpage/1
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Mandens faldskærm foldede sig ikke ordentligt ud Nyheder på dansk 1 29-01-2024 10:40
Er livet ikke bare en herlig ting Manse's Klumme 6 29-10-2023 03:14
Der er ikke noget galt med thaikoner Hele Thailand 11 29-10-2023 03:09
Jeg ved sgu snart ikke. Alt det andet 8 13-10-2023 20:58
Fuld turist blev sparket Nyheder på dansk 1 16-08-2023 08:40

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.14 sekunder | 100,170,898 Unikke besøg | jQ Blog