Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Thailands kongelige badeby
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-04-2011 12:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3441
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Hua Hin er en ferieby, men alligevel ikke helt som de andre

En del af Thailands feriesteder, som årligt tiltrækker 150.000 danskere, er kendetegnet ved kilometerlange sandstrande, azurblåt hav og et natteliv, hvor tøjlesløsheden ikke kender grænser.

Sådan kan man også se på Hua Hin ved Thailand-bugten sydvest for Bangkok, men Hua Hin er mere fordøjelig end f.eks. Pattaya og Patong på Phuket. Kendere af byen siger, at det skyldes, at den ikke kun er en moderne ferieby, men har en historie før masseturismen.

Faktisk er Hua Hin (ca. 50.000 faste indbyggere) også i sin oprindelse - når vi ser bort fra den stedlige fiskerlandsby - en ferie- og badeby, men i en klasse for sig, fordi det var Thailands kongelige familie, der i 1920'erne byggede fritidspaladser her. Kongefamilien er stadig nært forbundet med Hua Hin, og byen tiltrækker foruden mange udenlandske turister også thaier, især fra Bangkok.

Seværdigheder
Byen har to berømte bygninger, jernbanestationen og jernbanehotellet. De fleste steder ligger den slags bygninger lige over for hinanden, men ikke i Hua Hin - der er ca. 500 meter imellem dem.

Stationen, en smukt malet træbygning med tegltag, der regnes for Thailands smukkeste, ligger på jernbanelinjen fra Bangkok til Singapore og er et fint eksempel på foreningen mellem thailandsk og vestlig arkitektur i begyndelsen af 1900-tallet.

Hotellet, i dag Sofitel, ligger ved stranden og blev brugt som The Hotel Pnom Phen i filmen ”The Killing Fields”. Selv om man ikke bor på hotellet, kan man godt ”snyde” sig forbi dørmændene og nyde haven/parken eller indtage en kop te i koloniale omgivelser.

Skal man derimod se Hua Hin fra oven, må man op på taget af nabohotellet Hilton og evt. indtage en drink, mens man nyder udsigten over strand, havn, by og bjerge. Hotellet ligner mest en strandet luksusliner, men det slipper man for at se, når man er på tagetagen.

Shopping og natteliv
Hua Hin har flere kilometer fin strand, men da vandet ofte er grumset, regnes stedet ikke for særlig godt til snorkling og dykning. Der er også det byliv, der skal være, så vestlige turister kan føle, at de kan shoppe sig til enorme besparelser: Restauranter, skræddere (habit efter mål fra 500 kr.), modebutikker, massageklinikker, guld- og smykkehandlere, optikere (briller/kontaktlinser er billige), men også almindelige dagligvarebutikker og forretninger, hvis vareudbud appellerer til fastboende - hvor befriende.

Er shoppegenet ikke tilfredsstillet om dagen, kan man fortsætte om aftenen på de såkaldte natmarkeder, hvor alt det, man ikke vidste, man havde brug for, er til salg. Om aftenen og natten kommer der også for alvor gang i de få gader i Hua Hin centrum, der giver mindelser om Pattaya og Patong: Musikken bliver højere, og pigerne ser ud, som om de er ved at vokse ud af tøjet.

»Mænd skal tænke sig godt om, inden de går ind for at få massage på ømme skuldre her,« siger en fastboende dansker. »Underbukserne kan nemt ryge af.«

Rejsen dertil:
Fly m.v.: SAS og Thai Airways flyver direkte København-Bangkok. Herfra tog, bus eller taxa til Hua Hin. Taxa er dyrest, men hurtigst, og man bør kunne forhandle prisen fra Bangkoks internationale lufthavn til Hua Hin ned til under 500 kr.
Pakkerejse: Adskillige danske rejsearrangører har Hua Hin på programmet, bl.a. Apollo Rejser, Spies, Star Tour, FDM travel, Bravo Tours, Kilroy travels, Jan Cassøe's Rejser og Falk Lauritsen Rejser.
Morgenavisen Jyllands-Posten var inviteret af Apollo Rejser.

Tre råd til rejsen
Golf: Hua Hin er et mekka for golfspillere med mindst syv højkvalitetsbaner mindre end 30 minutters kørsel fra byen. Banen ved jernbanestationen i Hua Hin centrum er hyggelig, men ikke særligt god ifølge en fastboende dansker.
Spa og massage: Hua Hin rummer spa i alle prisklasser, og især er byen blevet førende i damp- og jacuzzi-bade. Traditionel thai-healing, alternativ behandling som rieki og detox-kure fås også. Massageklinikker er overalt. De fleste er seriøse og udøver sobert den hårde thaimassage, blidere olie- eller crememassage, søvnfremkaldende hovedsbundsmassage eller saliggørende fodmassage. Priser fra 300 bath (ca. 55 kr.) for en time. Er massagepigerne meget let påklædte, ganske unge og rykker enlige mænd i armen på fortovet, skal man overveje, hvad det er, man ønsker.
Udflugter: Hua Hin er et godt udgangspunkt for at se andre dele af Thailand, ikke mindst Bangkok med bl.a. kongepaladset, den liggende Buddha, flydende markeder, Chinatown, sejltur på flod og kanaler m.v. Charterselskaberne arrangerer også udflugter til bl.a. River Kwai, nationalparker med enestående flora og fauna, bjergfolk og elefantlejre.


http://jp.dk/rejs...398188.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sol
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-04-2011 14:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 248
Tilmeldt: 09.11.09
 Status: Offline

pragtfuld by masser af liv lidt for dyrt

har spist dansk mad her http://www.thai-d...post_16768 for første og sidste gang
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-04-2011 15:36
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1835
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

ved ikke hold da op Hua Hin har sandelig forandret sig ?? ikke meget jeg genkender ? Husker en elendig strand godt med hestelort og nogle agresive skræddere der var meget påtrængende; elendige dyre restauranter ?? men ok det er sikkert 6 - 7 år siden ? så efter 8 dage flygtede vi syd på. Men rigtigt Jernbanestationen vi ank. til var flot. Dog lidt dyr Tuk til Fiskemolen som vi boede tæt på.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Særegen art af spøgelseshajer opdaget ud for Thailands kyster Nyheder på dansk 2 29-03-2024 11:16
Thailands New Year Celebrations Hele Thailand 4 01-01-2024 08:58
Khemdee udtaget til Thailands A-landshold Hele Thailand 3 18-12-2023 16:21
Paetongtarn er favorit til at blive Thailands nye premierminister Nyheder på dansk 4 10-05-2023 14:47
Thailands parlament opløses – valg venter i maj Nyheder på dansk 1 21-03-2023 07:50

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.16 sekunder | 99,723,607 Unikke besøg | jQ Blog