Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Myndighederne frygter, at en superspreder har smittet mange i Bangkok

Oprettet af Je suis Charlie d. 08-09-2020 20:29
#1

Phuket-modellen (eller ’Safe & Sealed’, som ordningen officielt hedder) går ud på at åbne et aflukket område på den populære ferieø Phuket for langtidsturister fra udvalgte lande, heriblandt Danmark.

Planen skulle være skudt i gang 1. oktober, men nu skriver Bangkok Post og en række andre medier, at den efter alt at dømme bliver udskudt.

Superspreder løs i Bangkok
Årsagen er, at en 37-årig mand fra Bangkok er blevet testet positiv for coronavirus.

Manden arbejder som DJ på to barer i Bangkok og har for nyligt besøgt et sted på den verdensberømte backpackergade Khao San Road.

Nu frygter de thailandske myndigheder, at de har at gøre med en superspreder.

Yuthasak Supasorn, der er chef for det thailandske turistbureau (TAT), bliver i flere medier citeret for at sige, at Phuket-modellen sandsynligvis bliver udskudt.

Vil være kendt som ’sikker destination’
Thailand er et af verdens største turistlande og i Danmark en yderst populær feriedestination i vinterhalvåret.

I 2019 modtog landet næsten 40 millioner udenlandske turister. Turisme tegner sig for cirka 15 procent af Thailands bruttonationalprodukt.

Landets regering har i månedsvis forsøgt at give turismesektoren kunstigt åndedræt med en række tilskudsordninger, der skal få thailændere til at rejse i deres eget land. Det opvejer dog næppe tabet af de mange udenlandske turister. Med Phuket-modellen håber Thailand at gøre sig attraktiv som ’sikker destination’ for ældre mennesker, der er i en særlig risikogruppe for coronavirus, skriver Jyllands-Posten.

Thailand står i øjeblikket noteret for 3446 smittetilfælde og 58 coronarelaterede dødsfald

Trods det lave smittetal fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til landet, som dog er taget af listen over lande, som man opfordres til at gå i selvkarantæne efter at have besøgt.

- Hvis du kommer hjem fra en rejse til Thailand, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage, fordi Thailand står på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, som det kan overvejes at åbne for, lyder det i rejsevejledningen.

læs mere her https://ekstrabla...ie/8280258



Redigeret af Je suis Charlie d. 08-09-2020 20:36