Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Saudiarabisk kvinde på flugt får lov til at blive i Thailand

Oprettet af Hans d. 09-01-2019 16:00
#3

det er godt nok en vild historie :oHistorien om attenårige saudiarabiske Rahaf Mohammed al-Qunun går i øjeblikket verden rundt.
Ifølge eget udsagn er hun blandt andet blevet klippet skaldet, har fået stuearrest i et halvt år og er blevet terroriseret både fysisk og psykisk af sin far og sine brødre.

Årsag: Hun nægter at iføre sig hijab og vil ikke anerkende islams kvindeundertrykkene sharia-lovgivning, ligesom hun nægter at bede til Allah og aldrig har lagt skjul på, at hun afskyr islam i al dens væsen og alle dens gerninger.

Hun er ud af en meget indflydelsesrig familie i Saudi Arabien med en far, som blandt andet er guvernør i en Saudi Arabisk region.

Flygtede under en familieferie i Kuwait
Da familien i januar var på ferie i Kuwait, lykkedes det hende at slippe væk fra faderens og brødrenes islamiske overvågning og komme på et fly til Bangkok i Thailand.

Hendes flugt blev dog hurtigt opdaget.
Da hun landede i Bangkok, stod de thailandske myndigheder parat og tog imod hende i lufthavnen sammen med en repræsentant fra Saudi Arabiens ambassade og konfiskerede hendes pas og øvrige legitimationspapirer

Hun blev anbragt i stuearrest på Bangkoks Airport Hotel med henblik på at blive sat på det første fly tilbage til Kuwait samtidig med, at hendes far også dukkede op for at hente hende tilbage.

I første omgang var de thailandske myndigheder villige til at efterkomme ordrerne fra dem saudiske regeringen og udlevere hende på trods af, hun var fyldt atten år og dermed internationalt myndig.

Ifølge Rahaf ville hun blive æresdræbt og dermed halshugget på grund af flugten, hvis de thailandske myndigheder udleverede hende til familien.

Hverken de thailandske myndigheder eller saudi’erne havde imidlertid regnet med hendes modstandskraft og hendes afsky for den islamiske undertrykkelse, hun havde været udsat for, og som formentlig ventede hende i form af halshugning.

Barrikaderede sig på hotelværelset
I det øjeblik Rahaf blev installeret på hotelværelset, barrikaderede hun døren med værelsets møbler.

Via sin mobiltelefon og en veninde sendte hun nødråb ud til omverdenen, blandt andet til Human Rights Watch med fotos af, hvordan hun havde barrikaderet sin dør for at undgå den skæbne, hun frygtede ventede hende i Saudi Arabien.

Det virkede.
FN’s menneskerettighedsorganisation, UNHCR, kom ind i billedet, og det gjorde blandt andre også den canadiske regering, som lagde pres på Thailand med det resultat, at de thailandske myndigheder nu nægter at udlevere Rahaf til saudierne.

Ifølge den konservative Naser Khader i TV 2 News tirsdag aften har også den tyske regering lagt pres på Thailand for at forhindre dem i at udlevere Rahaf til faderens og brødrenes straf, ligesom også den australske regering er inde over.

Rahaf har venner i Australien og har fortalt, at hun drømmer om at søge asyl i landet.

Nu er hun foreløbig i FN’s varetægt
På grund af det internationale pres har den thailandske regering bøjet sig og nægter nu at udlevere den oprørske unge dame til Saudi Arabien.

På et tidspunkt, hvor den internationale offentlighed fik kendskab til sagen, forsøgte Saudi Arabiens ambassade i Thailand at gyde olie på vandene og tweetede, at hun var rejst ulovligt ind i Thailand og derfor skulle udvises til Saudi Arabien.

Ligeledes har myndighederne i Saudi Arabien ifølge den canadiske radiostation, CBS, forsøgt at fremstille Rahaf som en psykiske uligevægtig person.

Den brave saudi arabiske kvinde er nu under FN’s beskyttelse og befinder sig i øjeblikket et sted i Thailand, som kun medarbejderne i UNHCR kender.


https://denkortea...paa-hotel/

Redigeret af Hans d. 09-01-2019 16:04